Рецепти 

Англійський стю з квасолею

У Великобританії зими не найтепліші. Тому юшка з часів римлян була улюбленим, а часто і єдиним частуванням вдома взимку. Аристократи теж не відмовляли собі в задоволенні поласувати густим наваристим супом.

Вам буде потрібно:

500 г яловичини

150-200 г м’ясного фаршу (свинячого або яловичого)

2 моркви

1 цибулина

1-2 зубчики часнику

0,5 склянки червоної квасолі

0,5 склянки замороженного (або консервованого) зеленого горошку

1 стакан стручкової квасолі, свіжої або мороженої

2-3 картоплини

4 ст. л. соєвого соусу

томатна паста, сіль, чорний перець, цукор, солодка паприка, лавровий лист

 

Приготування:

 

  • Червону квасолю замочити на ніч, потім промити її, відварити в окремому посуді до готовності, злити воду. М’ясо поставити варити; після того як бульйон закипить, зняти піну і додати лавровий лист, варити до готовності.
  • Готове м’ясо вибрати з бульйону, в бульйон додати картоплю, порізану на дрібні кубики, зварити її до готовності. Потім додати готову квасолю, моркву соломкою, стручкову квасолю, горошок. Прямо в бульйон налити соєвий соус.
  • Дрібно порізану цибулю обсмажити з томатною пастою (приблизно 1-1,5 ст. л.) І додати в бульйон. Додати ще томатної пасти (ще приблизно 2 ст. Л.) За смаком додати і дрібно рубаний часник. Окремо на сковороді обсмажити до готовності фарш, присипати сіллю, чорним перцем, і додати в стю. Порізати відварне м’ясо на шматочки і теж покласти в суп.
  • Додати в нього трохи цукру (щоб не був кислим), солодку паприку і ще трохи потомити.

Недавні публікації

Leave a Comment