Фахітас
Трохи мексиканської кухні посеред зими )) Фахітас – мабуть, це найпопулярніша страва мексиканської кухні. Подавати начинку для нього прийнято гарячою, прямо на сковорідці і обов’язково разом з традиційними коржиками тортилья. Так кожен гість може сам вибрати, що загорнути в коржик і з якими соусами її їсти.
Складові:
1 червоний болгарський перець
1 жовтий болгарський перець
1 червона цибулина
1 перець чилі
1 банка консервованої червоної квасолі
300 г яловичини
2 ст. л. томатної пасти
3 ст. л. рослинного масла
1 лайм
4 пшеничних або кукурудзяних коржі
Приготування:
• Нарізаємо на тонкі смужки яловичу вирізку, болгарський перець і перець чилі.
• Маринуємо м’ясо в соку лайма протягом 1 години.
• На розпечену сковороду викладаємо овочі і обсмажуємо 10 хвилин.
• Відправляємо до овочів яловичину і смажимо все ще 10 хвилин, періодично помішуючи.
• Додаємо до вмісту сковорідки томатну пасту і квасолю, перемішуємо і тримаємо на вогні кілька хвилин.
• Начинка для фахітас готова! Подаємо її разом з коржиками, гострим томатним соусом і сметаною.
Смачного!