Курка з овочами в духовці

Джеймі Олівер – один із найвідоміших кулінарів світу, і з його традиційним гаслом  — швидкість і якість! — погоджуються усі.

Вам буде потрібно:
– 4 великих помідора;
– 2 червоні цибулини;
– 1 червоний перець;
– 1 жовтий перець;
– 4 зубчики часнику;
– 6 курячих стегенець без шкіри і кісток;
– ½ пучка свіжого чебрецю;
– 1 чайна ложка паприки;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 2 столові ложки бальзамічного оцту;
– спеції за смаком.

Приготування:
• Розріжте помідори на четвертинки. Очищену цибулю поріжте кільцями. Очистіть перець від насіння і наріжте на шматочки. За допомогою ножа злегка роздавіть неочищений часник.

• Викладіть овочі і курку у форму для запікання (приблизно 25×30 см). Овочі не повинні покривати курку. Посипте листям чебрецю і паприкою.

• Змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет, сіль, чорний перець. Полийте цією сумішшю овочі і курку. Поставте деко в розігріту до 180 °C духовку і запікайте приблизно годину. Простий рецепт смачної запеченої курочки. А всю складну роботу за вас виконає духовка.

Курка повинна добре пропектися і покритися золотистою скоринкою. У процесі приготування періодично перевертайте шматочки м’яса і поливайте їх рідиною з дека.

• Подавайте страву з зеленим салатом. Вона також добре поєднується з рисом і кашею з кукурудзяної крупи. А шматочок хрусткого хліба можна вмочити в соковиту підливу.

https://kozhen.in.ua/wp-content/uploads/2018/02/djeimi-700x350.jpg

0 коментарів до “Курка з овочами в духовці”

Написати відповідь або коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Старіша публікація →