Суп з ластівчиних гнізд. Як це робиться?

Глибоко в джунглях острова Борнео знаходиться ущелина у величезній горі вапнякової породи. Це вхід в складну систему печер. І відвідування цих печер, треба сказати, не для людей зі слабкими нервами. Під склепінням, пронизаним сирим холодом печер, знайшли свою домівку мільйони кажанів, а землю і стіни заполонили таргани, жуки страшного вигляду і щури.

І звичайно змії, куди ж без них, які харчуються якраз щурами й тарганами.

Повітря в печерах насичене аміаком через пташиний послід. Глибина гуано на землі досягає приблизно 3 метрів. Всю цю красу можна подолати тільки завдяки дерев’яним місткам, по яким ходять відвідувачі, охочі дослідити всі чудеса печери жахів.

Найбільші печери Гомантонг в малайзійському штаті Сабах знаходяться в охоронюваному лісі в заповіднику Департаменту лісового господарства. Найбільшу популярність печери придбали завдяки багатовіковому гніздування ластівок Салангані, чиї гнізда якраз використовуються для приготування супу.

Салангані будують свої гнізда з ниток своєї слини, яка застигає, як тільки стикається з повітрям. Суп з цих гнізд вважається дорогим делікатесом в китайській кухні не тільки через свою рідкість, але і через імовірно високу калорійність і велику користь для здоров’я. Правда, деякі гнізда містять і інший матеріал – пір’я і гілочки, і називаються чорними гніздами. Але більш «чистий» варіант цінується більше.

Зараз збір врожаю гнізд строго регульований, щоб уникнути вимирання птахів. Двічі на рік з лютого по квітень і з липня по вересень, місцеві, які мають на це дозвіл, забираються на верх печер і збирають гнізда, використовуючи при цьому лише ротангові сходи, мотузки та бамбукові жердини.

Збір врожаю в перший період відбувається на початку сезону розмноження ластівок, до того як птиці відкладуть яйця. Ластівки просто в’ють інші гнізда. А другий збір відбувається під час першого польоту пташенят, коли вони залишають свої будинки.

Велика частина зібраних гнізд відправляється в Гонконг, де з них роблять суп, напої та ліки. Дивно, але США другий за величиною імпортер пташиних гнізд.

Порція супу в хорошому ресторані коштує близько 100 доларів. А ціна за кілограм білого гнізда може досягати до 2 тисяч доларів.
Незважаючи на такий попит і високу ціну, драглистий суп практично не має смаку, а деякі описують його як «банановий молочний коктейль зі зваляною локшиною».





https://kozhen.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/0012-1.jpg

0 коментарів до “Суп з ластівчиних гнізд. Як це робиться?”

Написати відповідь або коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

← Новіша публікація