У Японії виростили банани з їстівною шкіркою

в Без коментарів
Курйози https://kozhen.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/038-700x394.jpg https://kozhen.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/038-150x150.jpg Кожен в Україні 0 https://kozhen.in.ua/u-iaponii-vyrostyly-banany-z-istivnoiu-shkirkoiu/#respond
12

На фермі D & T в Окоду, Японія, був створений спеціальний вид бананів, названий Монжем, що в місцевому жаргоні означає “неймовірний”. У порівнянні з тропічними видами він менший, істотно солодший і головне – повністю їстівний. Селекціонери використовували техніку, яка імітувала умови кінця льодовикового періоду.

Перші банани з їстівною шкіркою вийшли на ринок у листопаді. Тим не менш, це предмет розкоші. За один банан ви заплатите 648 ієн (близько 130 гривень), і в продажу є лише десять фруктів на тиждень. Це все по причині методу, яким японцям вдалося виростити унікальні банани.

Вчені, що розробляли нові сорти, використовували техніку під назвою „Freeze Thaw Awakening“, що можна було б перекласти як «пробудження заморозкою і таненням» . Експерти покладаються на ті частини ДНК, які рослини використовували близько 20 000 років тому наприкінці льодовикового періоду.

В ту добу у найбільш теплій частині землі температура вдень не перевищувала 12 градусів за Цельсієм і вночі падала нижче точки замерзання . Тому рослини мали значно менший час для росту та розвитку.
Тому експерти заморозили бананові саджанці до мінус шестидесяти градусів за Цельсієм, активізувавши відповідну частину ДНК, яка дбала про швидке зростання. Хоча класичні тропічні банани ростуть до необхідного розміру приблизно через два роки, банани Монже можна збирати за чотири місяці. Їм не потрібно рости в теплицях, їм комфортний яскравий японський клімат.

Гіркий, тонкий, здоровий

Японський сервер SoraNews24 отримав декілька шматочків для тестування, і завдяки своїм “експериментальним кроликам” ми маємо інформацію про те, який насправді смак бананів. Вони, безумовно, солодші – середній банан містить близько 18,3 г цукру, у бананах Монже цукру більше на 6 грамів.
Шкірка значно тонша, і саме тому вона їстівна. Якщо ви коли-небудь, з будь-якої причини, покуштували шкіру, ви знаєте, що вона досить гірква. Ця проблема не зникла, але в поєднанні з істотно солодшим м’якушем смак відмінний.

Перевага вирощених в Японії бананів полягає в тому, що в них немає природних ворогів у холодному середовищі, тому їх не потрібно оприскувати пестицидами. Вони також не є генетично спроектованими, і їхня шкіра, як кажуть, містить ряд корисних речовин.

Поки що це лише раритет і розкішний делікатес, доступний у невеликих кількостях у невеликому місцевому фруктовому магазині. У той же час, можливо, ми колись зможемо дочекати таких бананів і у нас.

https://kozhen.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/038-700x394.jpg

0 коментарів до “У Японії виростили банани з їстівною шкіркою”

Написати відповідь або коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Старіша публікація →