Знаменитий угорський бограчгуяш

в Без коментарів
Рецепти https://kozhen.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/5428610-mosfoodnews-650-3b33e29b83-1484636176.jpg https://kozhen.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/5428610-mosfoodnews-650-3b33e29b83-1484636176-150x150.jpg Кожен в Україні 0 https://kozhen.in.ua/znamenytyi-uhorskyi-bohrachhuiash/#respond
17

На традиційних і дуже популярних в Угорщині конкурсах на кращий гуляш цю страву готують на відкритому вогні. Не тільки тому, що саме так і куховарили справжні мадярські пастухи, але ще і через спеціальний посуд, у якому тільки й можна приготувати правильний гуляш. Точна його назва – бограчгуйяш (bogracsgulyas), тобто «гуляш з казанка».

 

Вам знадобиться:

 

1 кг яловичини без кісток

4-5 смужок бекону або свинячий жир (можна взяти і рослинне масло)

300 г цибулі ріпчастої

3 ст. л. паприки

сіль, кмин, часник

1 кг картоплі

140 г перцю (солодкий зелений або червоний)

1 помідор

2-3 л води або бульйону

на 6 порцій для чипетке (галушок): 80 г борошна, 1 яйце, сіль

приготування:

 

  • Соковите м’ясо з безліччю сухожиль (лопаткова частина, заріз, гомілка) нарізати кубиками 1,5-2 см. У розтопленому жирі (або олії) підсмажити до золотистого кольору дрібно нарізану цибулю. Зменшити вогонь, покласти в не дуже гарячий жир паприку, швидко перемішати, негайно ж додати м’ясо, додати потовчений часник, змішаний із кмином, підлити трохи води і, зрідка помішуючи, продовжувати гасити на слабкому вогні. При необхідності додавати воду, але завжди потроху, щоб м’ясо не варилося, а тушкувалось у малій кількості рідини.

 

  • Поки тушкується м’ясо, очистити і нарізати кубиками зі стороною 1 см картоплю, зелений перець, помідори, а також приготувати чіпетке (з домашнього тіста для супа відщипувати невеличкі «ощипки» і дати їм трохи підсохнути). Коли м’ясо буде майже готове, дати соку випаруватися, щоб у каструлі залишився одинтільки жир. Додати до м’яса картоплю, добре розмішати і тушкувати до тих пір, поки картопля не стане «стекленеть», тоді підлити бульйон або воду і покласти зелений перець і помідори.

•  Коли картопля майже звариться, безпосередньо перед подачею на стіл покласти в суп чипетке і дати їм зваритися. Остаточно кількість супу регулюється шляхом додавання бульйону або води, після чого знову потрібно посолити.

 

  • Як приготувати чіпетке. Назва «чіпетке» походить від угорського слова «чіпкедні», що означає «щипати». З борошна, яйця і солі (без води) замісити круте тісто. Розкачати його на посипаній борошном дошці в лист товщиною близько 1 мм, потім обсипані борошном руками відщипувати від нього безформні шматочки розміром приблизно з ніготь. Ці шматочки варити в киплячому супі. Коли тісто буде готове (через 3-4 хвилини), воно спливе на поверхню.
https://kozhen.in.ua/wp-content/uploads/2018/01/5428610-mosfoodnews-650-3b33e29b83-1484636176.jpg

0 коментарів до “Знаменитий угорський бограчгуяш”

Написати відповідь або коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

← Новіша публікація